Showing posts with label peralatan dan mesin menjahit. Show all posts
Showing posts with label peralatan dan mesin menjahit. Show all posts

Wednesday, 20 January 2016

Persiapan kelas jahit

Assalam

Dlm kelas jahit sy. . Sy sediakan peralatan menjahit,  mesin jahit dan bahan kain. Termasuk lunch
Mcm dlm gambar ni
Bila abis kelas. . Bawa la balik baju yg siap jahit tu..









Tuesday, 19 May 2015

MESIN JAHIT TEPI BROTHER

Assalamualaikum

Kali ni nk share psal mesin jahit tepi

Jenama BROTHER
3034D rm1340 cash

Mesin ni bole jahit tepi biasa. Jahit tepi halus dan jahit tepi cantum






Wednesday, 28 January 2015

Mesin jahit

Ini mesin jahit portable
sesuai utk new beginner dan comel
rm870. Kos pos rm50

Friday, 16 January 2015

mesin baru GS2786k

Assalamualaikum

Hari ni sy cuma nk share 1 maklumat. .

Mesin jahit gs2700 ni dah x keluar di kilang.. dah upgrade jadi GS2786k. . Itu maklumat dr supplier sy..

So makna nya..  gs2700 yg dipasaran tu kira stok2 akhir.. that's why laa harga dia bole diskaun gila2. Harga asal rm849.. tapi dah ramai dpt jual dgn harga rm700.. sebab nk abis kan stok lama ye..

Sy dah x da jual gs2700.  Cuma GS2786k shj.. rm870 cash. X da hutang2..

Ini gs 2700




Ini GS2786k pula.. ada gambar hello kitty


Nk pos bole Kos pos rm50 dgn pos laju ye

Thursday, 8 January 2015

MESIN JAHIT MURAH

NAK BELI MESIN JAHIT YG MUDAH DIURUS DAN TAHAN LASAK

sy cadangkan guna brand brothers.. dlm kelas sy semua mesin jenama brothers yg sy gunakan


alhamdulillah.. setakat hari ni x da masalah.. bole jahit kain tebal, nipis, seluar jeans, langsir dan kain lycra

ini mesin jahit lurus yg paling asas.. bole jahit lubang butang sekali.. ada 14 jenis mata jahitan
harga rm630.. sehingga 1 april 2015.. lepas tu mungkin naik.. sy x pasti...



ini upgrade sikit gs2700 ... bole jahit lubang butang sekali.. ada 27 jenis mata jahitan
harga rm830.. sehingga 1 april 2015.. lepas tu mungkin naik.. sy x pasti...



yg ini pula utk mesin jahit tepi biasa, jahit tepi tudung dan jahit tepi cantum
rm1250.. harga pasaran rm1299


mesin coverstich utk jahit tepi mcm tudung or t shirt

ini contoh jahitan





Monday, 25 November 2013

Mesin jahit Murah

Ramai student sy bertanya mesin jahit yg paling sesuai atau paling senang nk guna..

Utk kegunaan biasa dirumah..
Sy cadangkan brother
Sebab berat ia lebih ringan drpd model yg hampir sama dgn singer dan masa ia menjahit juga terasa ringan.
Malah ramai student sy mengatakan lebih mudah menggunakan mesin ini berbanding singer.

1.  JS 1410 - Mesin jahit paling asas tetapi macam2 bole jahit dgn mesin ini.


HARGA RM650 tunai

Sy ada menjual mesin ini.. 
bole bayar 3x ,4x, 5x @ 6x.... 
tetapi ambil mesin selepas habis bayar

Mesin boleh ambik di meru klang atau di bandar springhill lukut port dickson

Kalau nk pos.. bole juga. Kos pos rm30 yea..

Tuesday, 19 February 2013

peralatan dan mesin jahit saya

ini adalah peralatan dan mesin jahit yang saya guna utk kelas jahitan sy.

mesin jahit industri brand singer mcm dalam post "ruang menjahit" sy

mesin jahit portable brand brother
GS 2700 ada 27 jenis jahitan





brother 3034D, mesin jahit tepi




 peralatan utk mengukur dan membuat pola

kertas pola, pembaris lengkung, pembaris L, pembaris utk buat lubang lengan, dan pembaris lurus.
kertas pola yang tebal, boleh tahan lama

peralatan dan bahan utk menjahit
semua utk digunakan semasa kelas nanti
 



 Sebab itu, tuan puan hanya bawa kain dan benang shj utk kelas sy,, yang lain sy sediakan seperti dlm gambar ini....

tapi bermula minggu depan sy juga ada menyediakan kain english cotton 4m hanya rm80 shj,,,,
kain nie senang nak jahit,, sesuai utk new beginner.... mcm kebanyakan student sy...