Showing posts with label kelas jahitan. Show all posts
Showing posts with label kelas jahitan. Show all posts

Thursday, 15 December 2016

HASIL KELAS JAHITAN TERENGGANU DISEMBER 2016

suasana  kelas di Terengganu yg dah berlangsung pada 10 disember 2016 lepas... 
harap semua students berpuas hati..

next kelas tak tahu lagi bila, since sy tgh mengandung 6 bulan skrg.. due bulan 3 2017 sok.. rasanya lama lagi baru sy dapat ke terenggganu ni.. lagipun bukan  mudah nk setup kelas di tempat org.. sy nk usung semua kelengkapan menjahit termasuk mesin jahit..


SEMUA SIAP JAHIT BAJU.. DAN TERUS PAKAI.. 

CIKGU KAT TGH TU, TUDUNG OREN.. MEMBAWA PERUT YG MAKIN BESAR


BILIK YG SY SEWAKAN UTK KELAS INI.. ALHAMDULLIAH SGT SELESA..




Friday, 25 November 2016

KELAS JAHITAN INTENSIF



Uolls MINAT MENJAHIT ?
Kos UPAH JAHITAN yg semakin MAHAL?
Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family?
MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?
Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?
Nak buat BUSINESS JAHITAN?
TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali?
(Kalau rasa soalan diatas ada yang kene mengena dgn anda.. teruskan bacaan anda…)
********************************************************
NAK CARI KELAS JAHITAN???
SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..
Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga pandai.
'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’
******************************************************
SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?
a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.
b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL
c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.
d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.
e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.
f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.
*******************************************************
CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :
1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.
2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.
3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)
4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.
5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 
6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;
a. MERU, KLANG – Lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru , Klang
b. SEREMBAN - NO 54, Jln Belida 11, Tmn Bukit Chedang fasa 2
********************************************************
Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…
BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.
bole klik 'YURAN KELAS' kat atas tu ye...
******************************************************

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
*********************************************************
p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..
“SENANG JE JAHIT”
Cikgu YANTI
Pengasas FLORABEADZ
https://www.facebook.com/florabeadz/
018-2878164

Saturday, 23 January 2016

Kelas 23h January. . Meru klang

Suasana kelas di meru..
Dan hasil jahitan student
Happy dah siap baju.. balik kene praktis ye...
Sy yg baju tshirt biru tu ;)







Saturday, 21 November 2015

Lokasi baru florabeadz di Seremban

Assalamualaikum dan salam senyumm...

Hari ni sy nk maklum.. lepas ni kelas florabeadz di lukut PD dah x da.. sebab sy dah berpindah ke Bukit chedang fasa 2 seremban.  So kelas sy pun akan buat di sini.. lebih dekat la org2 dr seremban dan senawang nk dtg..
Tepi jln je rumah ni senang nk cari... Insya Allah. .


Suasana kelas 2015

Ini adalah gambar terbaru kelas florabeadz 2015 di meru klang...











Saturday, 26 September 2015

Kelas jahit shawl

Assalamualaikum

Atas permintaan. . Sy akan buat pakej kelas jahit shawl. .
1. Shawl instant
2. Shawl 2 muka
3. Shawl ombak rindu
4. Inner magic
5. Inner awning


Fees rm230 termasuk kain dan lunch. Dtg bawak badan je😆

Contoh2 shawl yg akan di pelajari. . Ada gambar shawl ni dr sumber encik google


Shawl ombak rindu

Shawl 2 muka




Inner awning


Inner magic
Instant shawl



Instant shawl
Shawl 2 muka @ 2 face

Shawl ombak rindu

Monday, 31 August 2015

YURAN KELAS JAHITAN FLORABEADZ


 Assalamualaikum semua...
Ada sedikit perubahan yuran kelas jahit sy.. bukan naik harga tapi sy masukkan kos penyediaan bahan iaitu KAIN COTTON atau kain LYCRA atau kain langsir; bergantung pada design baju yg tuan puan pilih utk mengikuti kelas jahitan sy. Tujuan saya utk memudahkan tuan puan dan sy sendiri dalam proses pembelajaran jahitan di dalam kelas sy.
Kadar yuran ini berkuatkuasa pd 1 September 2015..
HArap Maklum yea..

YURAN UTK SETIAP PATEN (effective 1 September 2015)
 BAJU PEREMPUAN SEPASANG BAJU LELAKI SEPASANG

1. Kurung Tradisional – RM220

2. Kurung Pesak Gantung – RM220

3. Kurung Pahang / Riau – RM220

4. Kurung Kedah – RM220

5. Kurung Moden – RM220

7. Kurung Peplum – RM220

8. Kebaya – RM220

9. Kebaya Moden – Rm220

10. Jubah A Line – Rm220

11. Jubah Princess Cut – Rm250

12. Jubah Empire Cut – Rm250

13. Telekung – Rm250

14.. TUDUNG (3 Basic Paten Tudung Dan 1 Inner Magic) – Rm220

15. Kemeja - RM220

16. Blaus – RM220

17. Seluar Pallazo – RM200

18. Gaun Kanak-Kanak –RM220

19. Baju Muhaya,kain&tudung - RM300


ASAS JAHITAN - RM100

1. Jubah Lelaki – RM220

2. Kemeja – RM220

3. Baju Melayu; 2 Hari Kelas
A. Leher Cekak Musang – RM350
B. Leher Melayu Johor – RM350
C. Leher Raihan – RM350

***************************
PAKEJ LANGSIR     
       1.      1 Paten Valance
 a.      Pelmet & Scallop Rm250
 b.      Boxpleat & Scallop Rm250
 c.       Pelmet & Boxpleat Rm250

       2.      13 Jenis Pleats dan 
              basic langsir Rm500

       3.       Boxpleat  Valance Dan 
              Day Curtain Rm250

       4.      Eyelet Valance Dan
             Day Curtain RM250
***************************
Perhatian:Penambahan RM50
 Bagi Setiap Paten Jika Ada Permintaan Berikut Utk Menjahit SAMA ADA
1. Cuff Dihujung Lengan( Berbutang @Bergetah Atau Berzip)
2. Zip Nursing
3. Bentuk Leher Berbeza Selain Bulat

Sunday, 9 August 2015

Kelas jahit disyawal.. di lukut

Kelas jahit lukut

Di rumah sy di bandar Springhill lukut port dickson
dI no 247 jalan Springhill 2 / 8. Bandar Springhill lukut port dickson







Friday, 1 May 2015

KELAS MENJAHIT INTENSIF

Nk tak jahit baju raya sendiri.. puasa pun  dah dekat.. ramaibtailor dah x ambik tempahan...
sehari je.. dah bole jahit baju sendiri.

Klik yuran disini http://florabeadz.blogspot.com/p/yuran-kelas-intensif.html


Sunday, 8 March 2015

Perjalanan florabeadz....2011 till 2015

assalamualaikum...

2011

kelas jahit sy.. florabeadz.. bermula dgn hanya 1 org student sebulan.. dlm bilik kecil di rumah sy.. kemudian berpindah ke ruang tamu .. ini kelas di lukut PD... skrg maximum 6org je...sekali kelas..

1. mula2 dibilik belakang,, x da aircond...student pun biasa 1 org je... almaklum... baru bertatih masa tu...

masa memula dulu... 

2. kemudian ke bilik tengah ,, ada aircond.. (suami kata kesian student panas).. masih lagi 1 je biasanye student sy utk 1 hari...
















3. setelah hampir 5 tahun beroperasi...
skrg di ruang tamu ,, ada aircond ye.... utk keselesaan students..


kelas dilukut yg terkini..





























2012

yang kelas di Meru Klang.. bermula dgn 2 org rakan baik ni..
request kelas di meru..
dgn izin mak.. sy mula buat kelas di meru, klang... masa ni tumpang ruang tamu rumah emak.. kasih seorang ibu.. sanggup apa saja utk anak nye... dia sanggup kemaskan dan mop lantai ruang tamu dan balkoni setiap kali sebelum sy ada kelas jahit... TERIMA KASIH MAK





masa bermula dgn seorang .. jadi 2 org.. jadi 3.. jadi 4.. jadi 5 dan last2 jadi 6 org serentak dlm  1 kelas sy..
masa ni.. meja makan mak jadi mangsa.. kejap ditengah.. kejap ditepi..kejap di depan..
he he.....






penuh ruang tamu mak saya

hubby and wife dtg bersama
adik ni engineer... minat juga dgn jahit.. mcm sy.. ha ha




2014

sy mula menggunakan bengkel di depan rumah mak.. bangunan ni asalnya rumah kedai arwah ayah sy.. dgn sedikit baikpulih.. jadilah bengkel jahit.. ala2 kampung je... tapi sgt2 alhamdullilah masa tu... sebab x perlu kacau ruang tamu mak lagi..
buruk je dr luar.. tapi dia beri sy rezki...







MAC 2015

dgn rezki yg ada.. sy menyimpan berdikit2 .. nk ada bangunan sendiri...
hasilnya bangunan baru..sy dapat bina disebelah bengkel yg lama tu...
bermula la kelas florabeadz... dalam bengkel baru....
alhamdullilah

insya Allah....
usaha tangga kejayaan..
usaha yg berterusan.. dgn sokongan keluarga sgt penting
semua students yg pernah dtg ke kelas sy .. tahu keadaan sy.. semuanya x dtg bergolek dr langit.
tolak tepi rasa penat..demi kelansungan hidup.. berulang alik setiap weekend dr lukut port dickson ke meru klang.. perjalanan 1  1/2 jam...agak letih.. sebab sy juga bekerja (opis hour)
suami dan anak2 yg sgt membantu sy semasa kelas..
x lupa juga utk mak dan adik2 sy.. yg sentiasa membantu menjaga anak2 sy or tolong mengemas bengkel sy sebelum kelas bermula.. sebab sy tinggal di PORT DICKSON.. pagi sebelum kelas baru sampai di bengkel meru tu.. so adik sy le yg tolong kemas..

apa yg sy dpt hari ni dan akan datang bukan nye ada jalan pintas.. 
usaha yg x kenal erti penat.. x bole cepat putus asa.. 
nk seribu daya... x nak seribu dalih... 
tolong laaaa... jangan dengki dgn apa yg sy dapat.. 
sebab bukan mudah nk dapatkan nye pun...
cuba la berusaha.. 
insya Allah rezki tetap ada bagi semua yg berusaha...






alhamdullillah

dlm proses pembinaan

bengkel lama di kanan.. bengkel baru di kiri

dlm proses mengemas,, bina meja.. he he nk jimat ooooo

taraaa... kelas dah bermula ditempat baru