Showing posts with label kelas jahit telekung. Show all posts
Showing posts with label kelas jahit telekung. Show all posts

Friday, 25 November 2016

KELAS JAHITAN INTENSIF



Uolls MINAT MENJAHIT ?
Kos UPAH JAHITAN yg semakin MAHAL?
Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family?
MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?
Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?
Nak buat BUSINESS JAHITAN?
TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali?
(Kalau rasa soalan diatas ada yang kene mengena dgn anda.. teruskan bacaan anda…)
********************************************************
NAK CARI KELAS JAHITAN???
SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..
Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga pandai.
'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’
******************************************************
SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?
a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.
b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL
c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.
d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.
e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.
f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.
*******************************************************
CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :
1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.
2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.
3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)
4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.
5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 
6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;
a. MERU, KLANG – Lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru , Klang
b. SEREMBAN - NO 54, Jln Belida 11, Tmn Bukit Chedang fasa 2
********************************************************
Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…
BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.
bole klik 'YURAN KELAS' kat atas tu ye...
******************************************************

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
*********************************************************
p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..
“SENANG JE JAHIT”
Cikgu YANTI
Pengasas FLORABEADZ
https://www.facebook.com/florabeadz/
018-2878164

Saturday, 21 November 2015

Kelas telekung Happening 2015

Alhamdulillah

21hb November 2015 smlm.. kelas telekung offer sy berjln dgn jaya nye.. seramai 9 org hadir.. dan  berjaya menyiapkan prototype telekung. . Dlm tempoh kurang dr 4 jam..

Tahniah semua.. balik bole start projek telekung dah..
 Ini gambar 2 dlm kelas telekung sy..



Ni Datin elly fron bukit antarabangsa Kl yg pakai spek tu dan Mawariyah dr shah alam.


Hasil jahitan 9 org yg hadir

Lepas ni kalau praktis lagi bole la jahit mcm gambar dibawah.. bole jual or bole ambik tempahan...
Ini hasil jahitan butik iman damai dr terengganu. . Kalau nk beli bole la ambik no ni  pn ida 0199162030



Saturday, 26 September 2015

Kelas telekung Murah rm125.

Assalamualaikum
Sempena cuti sekolah 2015. Pd 21hb November.  Sy akan tawarkan kelas jahit telekung ini dgn diskaun50% yurannya.. hanya rm125 shj. Yuran asal rm250.

Cepat2 tempat terhad. Sapa cepat dia dapat.

Details

Yuran rm125.
Deposit rm100 ke cimb 7025160216 hairiyanti moin
Di jln paip meru klang
21st November 2015
Kain disediakan utk tujuan belajar
Ada pola yg akan diberi.
Makan tengahari tidak disediakan
Peralatan disediakan.

Hanya datang berlenggang.










Monday, 31 August 2015

YURAN KELAS JAHITAN FLORABEADZ


 Assalamualaikum semua...
Ada sedikit perubahan yuran kelas jahit sy.. bukan naik harga tapi sy masukkan kos penyediaan bahan iaitu KAIN COTTON atau kain LYCRA atau kain langsir; bergantung pada design baju yg tuan puan pilih utk mengikuti kelas jahitan sy. Tujuan saya utk memudahkan tuan puan dan sy sendiri dalam proses pembelajaran jahitan di dalam kelas sy.
Kadar yuran ini berkuatkuasa pd 1 September 2015..
HArap Maklum yea..

YURAN UTK SETIAP PATEN (effective 1 September 2015)
 BAJU PEREMPUAN SEPASANG BAJU LELAKI SEPASANG

1. Kurung Tradisional – RM220

2. Kurung Pesak Gantung – RM220

3. Kurung Pahang / Riau – RM220

4. Kurung Kedah – RM220

5. Kurung Moden – RM220

7. Kurung Peplum – RM220

8. Kebaya – RM220

9. Kebaya Moden – Rm220

10. Jubah A Line – Rm220

11. Jubah Princess Cut – Rm250

12. Jubah Empire Cut – Rm250

13. Telekung – Rm250

14.. TUDUNG (3 Basic Paten Tudung Dan 1 Inner Magic) – Rm220

15. Kemeja - RM220

16. Blaus – RM220

17. Seluar Pallazo – RM200

18. Gaun Kanak-Kanak –RM220

19. Baju Muhaya,kain&tudung - RM300


ASAS JAHITAN - RM100

1. Jubah Lelaki – RM220

2. Kemeja – RM220

3. Baju Melayu; 2 Hari Kelas
A. Leher Cekak Musang – RM350
B. Leher Melayu Johor – RM350
C. Leher Raihan – RM350

***************************
PAKEJ LANGSIR     
       1.      1 Paten Valance
 a.      Pelmet & Scallop Rm250
 b.      Boxpleat & Scallop Rm250
 c.       Pelmet & Boxpleat Rm250

       2.      13 Jenis Pleats dan 
              basic langsir Rm500

       3.       Boxpleat  Valance Dan 
              Day Curtain Rm250

       4.      Eyelet Valance Dan
             Day Curtain RM250
***************************
Perhatian:Penambahan RM50
 Bagi Setiap Paten Jika Ada Permintaan Berikut Utk Menjahit SAMA ADA
1. Cuff Dihujung Lengan( Berbutang @Bergetah Atau Berzip)
2. Zip Nursing
3. Bentuk Leher Berbeza Selain Bulat

Sunday, 30 November 2014

KELAS TELEKUNG

Ini design telekung sy.. design yg kemas dan selesa

Nk belajar jahit? 
Yuran rm200
kelas 1 hari. 
Sabtu or ahad
9am hingga 6pm
design





Thursday, 26 September 2013

UKURAN TELEKUNG

 


dlm jadual ni ukuran telekung kanak2 dan dewasa yg sy gunakan dlm pola sy.


UKURAN TELEKUNG FLORABEADz
SAIZ DEWASA SAIZ MUKA LABUH DEPAN LABUH BELAKANG LABUH KAIN LEBAR KAIN
S 9 1/4 44 49 50 35
M 9 3/4 46 51 50 35
L 10 1/4 48 53 55 40
XL 10 3/4 50 55 55 40
SAIZ KANAK2 TAHUN SAIZ MUKA LABUH DEPAN LABUH BELAKANG LABUH KAIN LEBAR KAIN
3 KE 5 8 1/2 30 34 30 20
5 KE 8 9    33 37 35 20
7 KE 10 9 1/2 36 40 40 25
9 KE 12 10    40 44 45 30
NOTA; UKURAN DLM INCI




Tuesday, 7 May 2013

Design telekung saya










inilah design muka telekung yg akan saya ajar dalam kela telekung saya... dengan alas dada yg labuh..
so tak payah guna anak tudung lagi....

berminat??

yuran rm150 utk sehari kelas.
sila bawa 5m kain cotton bidang 60" dan rende 5m



Friday, 15 March 2013

Kelas jahit Telekung

Atas permintaan ramai,,,
sy akan mengadakan kelas menjahit telekung pula...
yuran kelas sebanyak rm200 sahaja... peralatan disediakan tetapi tuan puan perlu sediakan kain bidang 60" sebanyak 5m dan renda juga 5m.

telekung yg akan sy ajar akan ada alas dada, lapik dagu dan awning yg tutup anak rambut,, so tak payah guna anak tudung lagi..

telekung utk anak saya,,, muncung dia,, x nak jadi model
contoh telekung yg akan saya ajar