Showing posts with label kelas jahit MERU KLANG. Show all posts
Showing posts with label kelas jahit MERU KLANG. Show all posts

Friday, 25 November 2016

KELAS JAHITAN INTENSIF



Uolls MINAT MENJAHIT ?
Kos UPAH JAHITAN yg semakin MAHAL?
Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family?
MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?
Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?
Nak buat BUSINESS JAHITAN?
TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali?
(Kalau rasa soalan diatas ada yang kene mengena dgn anda.. teruskan bacaan anda…)
********************************************************
NAK CARI KELAS JAHITAN???
SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..
Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga pandai.
'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’
******************************************************
SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?
a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.
b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL
c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.
d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.
e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.
f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.
*******************************************************
CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :
1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.
2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.
3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)
4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.
5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 
6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;
a. MERU, KLANG – Lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru , Klang
b. SEREMBAN - NO 54, Jln Belida 11, Tmn Bukit Chedang fasa 2
********************************************************
Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…
BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.
bole klik 'YURAN KELAS' kat atas tu ye...
******************************************************

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
*********************************************************
p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..
“SENANG JE JAHIT”
Cikgu YANTI
Pengasas FLORABEADZ
https://www.facebook.com/florabeadz/
018-2878164

Monday, 24 October 2016

KELAS DISEMBER 2016

3 DIS
SABTU
MERU

4 DIS
AHAD
MERU

10 DIS
Sabtu
KUALA TERENGGANU
KELAS SUPER

17 DIS
SABTU
SEREMBAN

18 DIS 
AHAD
SEREMBAN

24 DIS
sabtu
MERU

25 DIS
Ahad
Meru

31 DIS
Sabtu
SEREMBAN

1 JAN
Ahad
SEREMBAN







Saturday, 23 July 2016

kelas ogos

update sehingga tarikh hari ini  23 julai 2016
sapa yg nk booking bole a whatsap sy terus ye..


6 OGOS
sabtu
MERU
full

7 OGOS
Ahad
MERU
full

13 OGOS
Sabtu
SEREMBAN
full

14 OGOS
Ahad
SEREMBAN
ada 2 kosong

20 OGOS
sabtu
MERU
ada 3 kosong

21 OGOS
Ahad
MERU
ada 4 kosong

27 OGOS
Sabtu
SEREMBAN
ada 4 kosong

28 OGOS
Ahad
SEREMBAN
ada 4 kosong

31 ogos
rabu
seremban
PROMOSI KELAS POLA
ada 6 kosong


Thursday, 30 June 2016

SUSAHNYA NK Pergi BELAJAR JAHIT!

saja nk share pengalaman sy sendiri dulu...



dulu saya minat nk belajar jahit, tapi anak kecik2, lepas tu ada baby lagi.. niat nk belajar jahit selalu tergendala sebab masa terhad..
kelas jahit pula byk yang kena datang berkali kali, tak da pula yg buat intensif, dtg 1 hari je dah bole belajar semua bende utk sepasang baju..
susah betul..
tapi sebab dah minat sgt, sy pergi juga berulang alik.. payah nye Tuhan je tahu..
setiap kali nk tinggal rumah,, kene buat ni semua.
1. kemas rumah siap2
2. masak siap2
3. anak2 menangis sebab kena tinggal
4. drive sorang2 ke kelas.. ada kelas sy tu jauh perjalanan 1 jam.
so bila sy mulakan kelas jahit sy ni,, sy nk mudahkan mommies kat luar sana utk dapat ilmu menjahit..
'1 HARI JE, KELAS JAHITAN INTENSIF, FLORABEADZ'
'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT'

Tuesday, 16 February 2016

KISAH FLORABEADZ


KISAH FLORABEADZ BERMULA PADA NOVEMBER 2011

DR RUMAH SAYA DI BANDAR SPRINGHILL LUKUT PORT DICKSON

1. BANDAR SPRINGHILL
Bermula di dalam bilik sahaja, sebab cuma 1 or 2 student yang ada.. biasa nye 1 je laa.. he he..



kemudian berpindah ke ruang tamu, since students makin ramai mencecah 5 org...



 

NOVEMEBER 2015, Saya berpindah ke seremban, sebab berkaitan dengan kerja saya, supaya dekat dengan opis.. so disinila pula kelas saya sekarang.. di taman bukit chedang fasa 2..






2. MERU KLANG. tempat ke dua kelas saya.

mula2 tumpang ruang tamu umah mak saya je.. 1st time students yang dtg 2 sahabat baik ni..



1st time kelas di meru klang






dari ruang tamu pindah ke bengkel ni, kedai lamarwah abah, saya baiki sedikit.. dan jadila bengkel saya.. bengkel kampung sy gelarkannya...






 

sedikit demi dikit.. dengan modal yg terkumpul, dapat la bina bengkel baru di tepi rumah mak saya ni..
sekarang ini lah bengkel saya... sejak awal 2015 sehingga kini...








3. DI KUALA TERENGGANU
  tapi dah 2 tahun saya x dapat buat kelas disini.. kekangan kerja yg semakin sibuk di tempat baru... entah bila dapat buat lagi.. jadi memori indah... dapat berkenalan dengan org Terengganu...sedap dpt makn kopok lekor hari2.. he he .. sy suka kopok lekor...




bermula dr kosong.. berdikit2.. dari 1 mesin jahit portable... skrg ada 12 mesin.. alhamdulillah... syukur sgt...
tapi usaha sy belum berhenti... masih etrus berusaha menambah ilmu jahit dan ilmu business utk kembangkan. insya Allah...